Spreekuur praktijkondersteuner

Ketenzorg

De zorg voor mensen met chronische ziekten zoals hart en vaatziekten (CVRM: waaronder te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en reuma), diabetes mellitus, astma en COPD wordt vanuit de praktijk aangeboden. Deze controles worden door de praktijkondersteuner Rixt Veurman uitgevoerd.

De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts en eventueel andere betrokken zorgverleners, zoals de diëtist, fysiotherapeut, podotherapeut, pedicure en de specialist. Wanneer verschillende zorgverleners afspraken maken over hoe ze samenwerken bij de zorg voor mensen met een bepaalde ziekte dan spreken we van “ketenzorg”. De zorg is gebundeld en beschreven in een keten –DBC. Alle zorg binnen de keten-DBC wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar en valt niet onder het (verplicht) eigen risico.

Kijk ook op thuisarts.nl bij Risico hart- en vaatziekten, en op testuwrisico.nl kunt u vast kijken hoe hoog uw risico is, en wat u eraan kunt doen.

 

Stoppen met roken

Via onze praktijkondersteuner Rixt Veurman kunt u bij ons begeleid stoppen met roken (ingeschreven bij het kwaliteitsregister stoppenmetroken.nl). Hiervoor bieden wij u de Stoppen Met Roken behandeling aan: meerdere afspraken met de praktijkondersteuner, zo nodig ondersteund met hulpmiddelen of medicatie.

Deze begeleiding valt onder het eigen risico. Voor meer informatie neemt u contact op met de praktijk of met uw zorgverzekeraar.

 

Praktijkondersteuner GGZ

Sinds een aantal jaren kunt u terecht bij onze psycholoog verbonden aan Medisch Centrum Buitenhove voor lichte emotionele of sociale problemen. Een afspraak kunt u maken via de assistente bij Tom van Luik, de praktijkondersteuner GGZ. Dit gaat niet van uw eigen risico af.